Gyakran ismételt kérdések az óvodával kapcsolatban


Mennyit kell fizetni?
Az óvoda fenntartója a Székesfehérvári Waldorf Egyesület (SZiWE), mely nonprofit szervezet. Célunk, hogy amellett, hogy bebiztosítsuk intézményeink folyamatos, zökkenőmentes működését, a legalacsonyabb szinten tarthassuk a hozzájárulási támogatást, a lehető legkisebb mértékben terheljük meg a családi kasszát.
A havi hozzájárulás összege 30.000 Ft/hó. Ehhez hozzájön az étkezések költsége (melyre ugyanolyan esetekben jár támogatás, mint az állami intézményekben).
A beiratkozáskor 50.000 Ft egyszeri beiratkozási díjat kérünk.
Fontos tudni, hogy a Waldorf intézmények anyagi okokból egyetlen gyermeket sem utasítanak el. Így azoknak is érdemes jelentkezni, akik esetében az anyagi tényező lenne az egyetlen akadály.


Kit vesznek fel?
A Waldorf intézményekbe nem gyerekeket, hanem családokat választanak a pedagógusok. Azoknak a családoknak a jelentkezését várjuk akik életvitele, értékrendje harmonizál a Waldorf alapelveivel. Mivel ebben a rendszerben a szülőknek is fontos szerepe van, idejüket és energiájukat is bele kell tenni, így ebből a szempontból is érdemes meggondolni, hogy ezt tudjuk-e hosszú távon vállalni. Az óvodában és az iskolában tanult szokásokkal otthon is együtt tudunk-e működni, tudjuk-e azt támogatni, segíteni.

Jó írások arról, hogy milyen Waldorf szülőnek lenni:
http://melinda-dolgok.blogspot.hu/2013/07/adodtak-szulokent-waldorfban-1.html
http://melinda-dolgok.blogspot.hu/2013/07/is-szulokent-waldorfban-2.html
http://melinda-dolgok.blogspot.hu/2013/07/ez-elment-vadaszni-szulokent-waldorfban.html


Vállalunk e SNI-s gyermeket?
Alapítói okiratunkban 2018-19-től szerepel az SNI-s gyermekek nevelése. (1 fő létszámig: jelenleg betöltött)