Jelentkezési lap a 2019/2020-as tanévre:


Beiratkozás időpontjai:

2019. április 11. 14:00-18:00 

2019. április 12. 7:00-12:00_______________________


Minden tanévben november és február között előadásokat szervezünk, melynek keretein belül a szülők megismerkedhetnek a Waldorf-pedagógiával, az iskolánk életével, szervezeti felépítésével, az írás, olvasás, számolás tanításával és a művészeti neveléssel, illetve megismerhetik az osztálytanítót. Ez idő alatt a leendő elsősök játékos foglalkozásokon vehetnek részt. Cél az is, hogy beszélgetés alakuljon ki szülő-szülő és szülő-tanár között is. A találkozók alkalmával szerzett benyomások segíthetnek az iskolaválasztásban. Érdemesnek, értékesnek találjuk a részvételt minden alkalommal. Az előadásokra, foglalkozásokra mindenkit szeretettel várunk.

A jelentkezés lépései:

1.      A 2019/2020-as tanévre a jelentkezési lap letöltése.
A gyermekről részletes leírást és egy fényképet is kérünk.


2.      A jelentkezési lap eljuttatása az iskolába postai úton vagy személyesen: Fehér Vár Waldorf Óvoda, Általános Iskola és AMI 8000, Székesfehérvár, Berényi út 101.Személyes ismerkedés:

Az osztálytanító előre egyeztetett időpontban megismerkedik a jelentkező gyerekekkel és szüleikkel.


A szülőkkel való megismerkedésben az osztálytanítón kívül részt vesz a Tanári Kollégium több tagja is. A családok felvételénél az iskola számára fontos szempont, hogy a szülőkben nyitottságot tapasztaljanak az iskola szellemi háttere iránt.


Kiscsoportos keretek között játékos feladatok mentén megfigyeljük, hogy kialakultak-e azok a testi, lelki, szociális adottságok, amelyek az iskolába lépést nagyban megkönnyítik.

A gyerekek felvétele során figyelembe vesszük az alakuló osztály egészét.


Döntési folyamat:

            A gyermek felvételéről az osztálytanító dönt a felvételi folyamatban részt vevő kollégák, valamint a Tanári Kollégium véleményének figyelembevételével.


A felvételi eredményről levélben értesítjük a családokat.Évközi jelentkezés:

Az iskolánkba tanév közben is jelentkezhetnek gyerekek, ki lehet kérni őket abból az iskolából, ahova beiratkoztak és át lehet írtani az új iskolába. A tanév során jelentkezett gyerekek felvétele az elsős felvételhez hasonlóan több lépésben zajlik: beszélgetés az iskolaképviselővel, jelentkezési lap kitöltése, személyes találkozás a családdal. A felvételi folyamat része a próbahét, mely során a gyermek és az osztálytanító megismerhetik egymást. A felvételről a próbahét elteltével az osztálytanító dönt pedagógiai szempontok szerint a Tanári Kollégium véleményének figyelembevételével. 


Jelentkezési lap felsőbb évfolyamokra:


További információ: 06-70-622-24-84