augusztus 09, 2014

Kedves Érdeklődők!

Mi kisgyermekes szülők tudjuk, hogy a csend, ahol gyerek van, rosszat sejtet...
Látszólag mi is kicsit elcsendesedtünk, régen osztottuk meg az aktuális híreket. De ne aggódjatok, ez most semmi rosszat nem jelent! Egyszerűen annyi dolgunk volt, hogy nem maradt kapacitásunk. De most összefoglalom a lényegesebb dolgokat!

Az óvoda épületének adminisztrációja zajlik, a legtöbb energiánkat erre összpontosítjuk. Augusztus végén pont kerülhet az ügyre. Tárgyalunk ennek kapcsán az Önkormányzattal, a Kormányhivatallal, az ÁNTSZ-szel... Jajjj! Az a rengeteg papír, meg szabály, meg követelmény! Szerencsére többen elég türelmesek és kitartóak a csapatunkból, így már látszik a fény az alagút végén. Nem utolsó sorban pedig csodálatos, segítőkész emberekkel volt dolgunk a hivatalokban, ami szintén segíti a munkánkat. Ezúton is köszönjük nekik, hogy a nagy meleg, a nyári szabadságolások ellenére is ennyire szívügyüknek tekintik a fehérvári Waldorf intézmények alakulását!

A közzétett óvónői álláshirdetésünkre érkezett pályázatok, jelentkezések, személyes találkozások elbírálása és átbeszélése is a vége felé közeledik. Így hamarosan bemutatjuk AZ ÓVÓNŐT! Fantasztikus, színes egyéniségeket ismertünk meg. Találkoztunk konzervatív Waldorfossal és lazával, hagyomány orientálttal és modernebb szemléletűvel, mindenféle korosztállyal. A szerveződés tagjai a Waldorf pedagógia és a gyerekek irányába elhivatott, a mai kort alapul vevő, és e kettő között jó érzékkel ellavírozó óvónőt képzelt el a Tündérzug Ovi élére. És mint tudjuk, amit erősen elképzelünk, valóra is válik.

Nem csak az óvónők jelentkeztek, de a Családok, a leendő ovisok és iskolások is, szép számmal. Mára akkorára duzzadt a telefonon, és személyesen összegyűjtögetett "ő-is-jelentkezik-1-2-3-gyermekkel" cetlik száma, hogy tanácsadóinkra hallgatva, elkezdjük az óvodai és iskola csoportok összeállítását. Nem számítottunk arra, hogy már az első évre túljelentkezéssel kell megbirkóznunk, így azt a döntést hoztuk, hogy kicsit segítünk magunkon és bízunk abban, hogy a lehető legtermészetesebb úton alakulnak ki az első csoportok. Ennek érdekében, a jövő hét elején elérhetővé tesszük a jelentkezési lapot, melynek kitöltésével mindenki jelezheti az óvodai vagy iskolai csoportba való bekerülésének szándékát. A jelentkezőkkel szeptembertől induló szülői értekezletek és egyéb programok keretében lesz alkalmunk megismerni egymást, így kiderül, hogy kik azok, akik jól érzik magukat abban a közösségben, amiben éveket szeretnének eltölteni. Kik azok, akik valóban, tevőlegesen is szerepet tudnak és akarnak vállalni. Megismerik a Pedagógusokat, a Pedagógus is a Családokat. Az így kialakult "kemény mag" gyermekei lesznek az első óvodai és iskolai csoportjaink. Az iskola esetében, a jelentkezők száma és igénye szerint, lehetőség van magasabb évfolyamok elindítására is. Nem mi lennénk az elsők, ahol nem csak első osztály indul egy frissen alakult Waldorf iskolában.

Annak érdekében, hogy minél pontosabb képet kaphasson minden kedves érdeklődő a Waldorf pedagógiáról, előadásokat szervezünk. Hamarosan elkezdjük hirdetni programjainkat, ami nagyon színes és érdekes lesz, ajánljuk mindenki figyelmébe! Az előadások októbertől indulnak, havi rendszerességgel. Első alkalommal Fodor Orsi lesz a vendégünk, aki Waldorf óvónő, és valóban egy lenyűgöző személyiség! Aki minden kérdésére választ szeretne - legyen az gyakorlati vagy elméleti - és jól is akarja érezni magát mindeközben, ki ne hagyja ezt az alkalmat! Vekerdy Tamás is ellátogat hozzánk, november hónapban, "Kisgyermekkor és annak változásai" címmel tart előadást az érdeklődőknek. Mi nagyon várjuk!

Mindezek felett pályázatokat írunk, és tanulunk, és építési terveket készítünk, és stratégiákat gyártunk, és egyesületi ügyeket intézünk, és városi rendezvényekre készülünk, és... bocs, most mennem kell a pénzügyi tervet megírni!

Szép napot kívánunk mindenkinek!

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Megjegyzése moderálást követően kerül fel oldalunkra.