április 24, 2013

Névadó - 2. felvonás

Emlékeztek még? Több mint egy évvel ezelőtt született ez a blogbejegyzés.
Akkor mintha beijedtünk volna, jó mélyre elpakoltuk a névadás témakörét. Talán még nem is volt minek nevet adnunk. Bizonyára szükség is volt erre az elpakolásra, azóta is alapozunk, építgetjük a közösséget, tanuljuk magunkat, egymást, a waldorfot, üdvözöljük az újonnan jövőket és elsiratjuk a kilépőket. És eközben erősödünk, növekvő tudásunkból önbizalom és rugalmasság alakul.
A tegnapi szülői esten, Kápolnásnyéken, az óvoda épületünk előtt üldögélve, azt éreztük mindannyian, hogy van minek nevet adni. Hiszen van egy épület, egy gyönyörű kerttel, amit használhatunk, van kedves, puha óvónénink és óvóbácsink, van egy erős, befogadó, megújulni képes szülői csapat és legfőképpen vannak gyerekek, akik értelmet adnak minden ovialapító cselekedetünknek.
Születik majd jegyzőkönyv is, ahonnan kiderül hányan voltunk és milyen nevek voltak még porondon, de most a legfontosabb, hogy a nevünk mostantól TÜNDÉRZUG óvoda. És ami még nagyon fontos, hogy aki ott volt, mindenki beletette magát ebbe a névbe, még akkor is, ha az ő gyermeke számára ez nem lesz a napi mesevilág helyszíne, és hogy mindannyian azt éreztük, ez az a név.
Ha majd eljöttök hozzánk, megértitek miért :).

3 megjegyzés:

  1. Kápolnásnyéken lesz? Ez külön öröm egy odavalósi waldorf-ügynöknek! És a neve is gyönyörű! Hol lesz egyébként pontosan?

    VálaszTörlés
  2. Igen, igen. :)
    Bár még aláírt szerződés nincs a kezünkben, a szándék megvan és a szabályoknak is megfelel az épület. Az utca, házszámmal azért megvárnám az aláírást. Babonás waldorfos... :)
    Jó hogy írod. Ezúton is köszönet minden kedves ügynöknek, aki segítette a munkánkat. Azoknak is aki tudják és azoknak is akik nem is tudják magukról! Jó sokan vannak. :)

    VálaszTörlés

Megjegyzése moderálást követően kerül fel oldalunkra.