március 08, 2013

Iskolaérettség-vizsgálat játékosan

Végy egy termet, rendezd be pokrócok, asztalok, rongyok segítségével és add át a helyet a gyerekeket, máris kész a mese!
Ennyi fog történni március 24-én, vasárnap délelőtt 10 és 11 között. Egy jó buli, kis varázslat. Közben Magdi és a két osztálytanítónk ráhangolódik a gyerekekre és ráéreznek/megfigyelik/észreveszik, hogy ki az, akiben minden készen áll ahhoz, hogy iskolába menjen és ki az, akinek az erői még alakulnak és még jobb lenne az óvoda védelmező környezetében eltöltenie egy kis időt.

Közben pedig az előtérben - ha az időjárás kegyes lesz hozzánk, az udvaron - folyik a felnőtt beszélgetés spontán módon, főleg a helyzet által adott témákban. Vendégeink lesznek a Csípő család - Zsolt, Ildikó és Fruzsina -, akik tizenegy évvel ezelőtt, Fruzsina másodikos korában kerültek egy Waldorf iskolába és ez sok mindent megváltoztatott az életükben. És itt lesz Buchwald Magdi családja, két waldorfban felnőtt gyerekkel, waldorf gimis tanár apukával. Szóval a sűrűje :). Lehet kérdezni érzékenyeket is! ;)

A meseszobában jó lenne, ha egyedül lennének a gyerekek, de akkor sincs baj, ha egy kicsit megilletődik a kisgyerek és szüksége van a szülői jelenlétre. A testvéreket is szívesen látjuk, de jó lenne, ha ebben az esetben mindkét szülő jönne és szükség esetén ;) az udvaron lehetne együtt élvezkedni a tavaszban.

Ha el szeretnétek jönni, kérünk, mielőbb jelentkezzetek be emailben (waldorf.velenceito@gmail.com) vagy telefonon (06205798888 Marczin Orsolya). A szervezéssel összefüggő költségekhez szívesen veszünk minden hozzájárulást kinek-kinek lehetősége és meglátása szerint. A javasolt összeg ezúttal 1.500 forint családonként.

Várunk szeretettel minden érdeklődőt!


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Megjegyzése moderálást követően kerül fel oldalunkra.