január 17, 2013

A hétköznapokat megszépítő ünnepek

Az ünnepkörökről volt szó kedden, a sukorói általános iskola aulájában.

Sok mindent megtudtunk a betakarítási ünnepről, az aratás előtt kalászt gyűjtő óvónénikről, a Mihály napi sötét barlangról és a mérlegről, ami mindig átlendül a fehér oldalra, a Márton napi ajándékozásról, az adventi készülődésről, a kék ruhás Szent Miklósról, aki - egy ovis kislány szerint - az álruhás Jóisten, az évindító vízkereszti köpködésről, a farsang felnőttségéről, a nagyböjti jóságlisztről, a húsvét nemi szerep tisztázó eseményeiről, a pünkösdi királyokról és királynőkről és a János napi családi nyárünnepről.

Végül, Edithnek köszönhetően, "átélhettük a magállapotot" (idézet Mártitól :)), a kezünk melegétől megpuhuló agyag átváltozását egy hideg alaktalan masszából maggá, amiből ki fog nőni egy most még megfoghatatlan szépség.

Köszönet mindenkinek, aki eljött, annak is, aki lélekben volt velünk. És persze most is nagy nagy hála Ildikónak, Magdinak, Edithnek és Zsoltnak, hogy a kalauzaink voltak.

sok jó ember
"...szívemben elégedettség..."
agyagmagok

A jövőben az iskola és az óvoda útjai egy kissé külön válnak. A Baba-Mama Klub lesz az a hely, ahova az óvodába készülő gyerekeket és szüleiket várjuk. A Szülők Iskolája elsősorban az iskolába készülő gyerekek szüleit, alkalmanként a gyerekeket is, várja majd. De természetesen továbbra is szívesen látunk ovis szülőket - és minden érdeklődőt - a Szülők Iskolájában is.

Ezekről az alkalmakról bővebb információt az Események fülön olvashattok.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Megjegyzése moderálást követően kerül fel oldalunkra.