szeptember 16, 2012

Ovis rendezvény a Terembura Házban


Fogadjátok szeretettel a beszámolót "vendégszerzőnk", Kenyeres Kriszta tollából.

Terembura Ház-Székesfehérvár
2012. augusztus 16.

Délelőtt 9 óra magasságában kezdtek gyülekezni a családok a Terembura Ház kertjében. Felsorakoztak a hagyma, paprika, paradicsom adagok, a kenyerek, és mindenféle eszközök odabent az előtérben. Az apukák segítségével a nagyobb padok, asztalok is kivándoroltak a kertbe. Az óvónéni, óvóbácsi is megérkezett, és a beszélgetés mellett szép lassan elkezdődött a saját kezűleg készíthető szélforgók összeállítása és a rajzolás méhviaszkrétával.
A kertben felsorakozott asztalok szépen kezdtek megtelni mindenféle gyümölccsel, süteménnyel, sajttal és innivalókkal. A nagy kondérba is folyamatosan gyűltek az alapanyagok, amiket a szorgos kezű anyukák, apukák előkészítettek, majd a főszakácsné és a hozzáértő kukták közreműködésével a sok zöldségből és tojásból hatalmas adag tojásos lecsó kerekedett.Eközben sok gyerkőc szaladgált és totyogott már a kertben. Kipróbálhatták a helyszínen felállított akadálypályát, melyet szép színes szalagocskák díszítettek, a fáról lecsüngő hullahopp karikán át dobálhatták át a kis labdácskákat. Az udvaron talált robot –mely eredetileg nem a program része volt- hatalmas sikert aratott. Megvizsgálták, körbeugrándozták, alaposan befogták a mókába a gyerekek.
Ebéd után az óvónénit körülsereglették, és a fűben, párnákon, plédeken elpihenve hallgatták kicsik és nagyok. Csipkerózsika meséje hangzott el, melyet Ildikó szabadon, könyv nélkül mesélt el nekünk.
Zsolt később megmutatta a gyerkőcöknek, hogy hogyan lehet házilag kis tutajokat készíteni, és azokat egy kis medencében vízre is bocsájtották közösen.
Napközben, és a játékok után is nyílt lehetőség egymással és az óvónénivel, óvóbácsival beszélgetni a felmerülő kérdésekről, és a gyerekekről.
Az összejövetelt követően, sőt már azt megelőzően is érkezett egy-egy épület felajánlás, amely a tervezett óvoda (egyenlőre családi napközi) helyszínéül szolgálhatna. Ezen felbuzdulva fogjuk magunkat és szeptember 30-án, vasárnap ellátogatunk a két házigazda portájára, Sukoróra és Nadapra.
Ez alkalommal szeretnénk megnézni a lehetőségeit és az esetleges felújítási, szépítgetési munkák szükségletét, és átbeszélni, hogy a szülői csoport részéről kinek melyik helyszín lenne optimális, illetve hogy ki milyen segítséget tudna illetve szeretne vállalni annak érdekében, hogy jövő nyáron-ősszel az ovi elindulhasson.
Az érdeklődő családok, szülők jelentkezését várjuk nagy szeretettel.

A Velencei-tavi waldorf ovis szülők csoportja

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Megjegyzése moderálást követően kerül fel oldalunkra.