március 13, 2012

Névadó

Ma a névadás került a középpontba. Rájöttünk, hogy az igazán jó név megtalálása nem a van pár percünk és akkor gyorsan találjuk ki műfaja.
Már már elhittük, hogy megvan az igazi, a gyöngyhalász, amikor Viki, a tiszteletbeli levelezőlista tagunk felhívta a figyelmünket arra, hogy az biza nem egy nagyon kedves foglalkozás, hiszen "leküszködi magát valami reményteli víz alatti helyre, ahol jól szétfeszegeti a gyanútlan kagylók héját, aztán a sorsukra hagyja őket, azok meg vagy túlélik a beavatkozást, vagy nem".
Úgyhogy most még nincs nevünk. Azaz ismét van több is :). Madárdal, hóvirág, pákozd, esthajnalcsillag, ???. Ízlelgetjük őket. Nektek melyik tetszik? Mi jut eszetekbe róla?
a névadónk portréja? :)

2 megjegyzés:

 1. Sziasztok!
  Böngészés közben találtam ide a névadáshoz, és a jól hangzó gyöngyhalászról jutott eszembe a kicsit hasonló "Kincskereső". Ebben is benne van sok minden, de talán érdemes lenne tényleg indítani egy ötletbörzét, akár kincsre is bukkanhattok. :)
  Üdv: R.

  VálaszTörlés
 2. Szia Réka!
  Jól hangzik és még nincs is fent az amúgy elég hosszú listánkon.
  A névadást most egy kicsit hátra soroltuk, azt gondolva, hogy előbb legyen meg a gyerek (helyszín) aztán elnevezzük. De hamarosan elérkezik az ideje ennek is.
  Ha van kedved becsatlakozni, jelezd. :) A legközelebbi találkozónk június 4. du. 16.00.
  Szép napot!
  Orsolya

  VálaszTörlés

Megjegyzése moderálást követően kerül fel oldalunkra.